Saturday 22 September 2012

Hvad skal du lave, når du bliver færdig med skolen?

Nu sidder jeg på webcam med en og vælger at ignorere ham lidt, for at lave et lille indlæg... så må han se mig skrive.

Ved du hvad du skal, når du er færdig med skolen? Vi var netop til et oplæg på skolen med en mand der spurgte om præcis det. Dem der vidste det, skulle rejse sig op. Jeg var en af de heldige der kunne rejse mig op, og skepullerede over hvad dem der stadig sad ned tænkte. For det er jo ens fremtid man allerede har valgt. Her er hvordan jeg valgte, måske kan det hjælpe dig?

Alle har som lille haft en forstilling om at skulle være læge eller dyrlæge. Det havde jeg også, men i 7. klasse skete det, at jeg blev blank. Jeg var blank helt ind til 10. klasse, på trods af vi havde en masse studievejledere der tudede vores ører fulde med at vi skulle vælge. Jeg var total lost, men begyndte at få en ide. Jeg kan nemlig godt lide at tegne og være kreativ, men vidste at jeg var for dårlig til animationskolen, selvom det en overgang var den helt store drøm. Jeg kunne også godt lide at rode med computere og fandt den gyldne middelvej. Mediegrafiker. Den tanke gik jeg rundt med længe, og går stadig rundt med den, for jeg er sikker på at det jeg vil være.

Men en nat havde jeg den her underlige drøm på baggrund af en tv-udsendelse jeg havde set aftenen før. Guider i paradis. Dem der kender mig, ved at jeg har skrevet en novelle hvor jeg selv er med, hvor jeg netop arbejder som guide på et feriested. Jeg begyndte at følge med i serien og på trods af de havde det hårdt, så syntes jeg mere og mere og jobbet. Det kom simpelthen til mig i en drøm.

Min liv i 8-9. klasse gik ikke helt som jeg ville have ønsket, så jeg har udviklet ekstrem selvkritik og generthed. Jeg ser lidt guidejobbet som en udvej fra denne generthed. Derfor går jeg og snakker om det her job hele tiden. Jeg hader mig selv for at lukke mig sådan i, når jeg skal sige noget højt på klassen eller skal stille mig op foran en menneskemængde. Jeg venter bare på at skulle på guideskolen Service og CO, så jeg kan lærer at kontrollere min generthed og overvinde mig selv, så jeg kan komme videre bagefter.

Jobbet som mediegrafiker har jeg stadig ikke sluppet, men den er sat på pause. Jeg er sikker på jeg nok skal blive det en dag, hvis jeg bliver træt af at være guide. Hvis jeg aldrig får overvundet mig selv på guideskolen, så ved jeg ikke hvad jeg skal med mit liv. Så skrøbelig er mine fremtidsplaner. Hvis det ikke lykkes for mig, vil jeg om et par år sidde med hænderne i skødet og tænke "Hvad skal jeg nu?" 

Hvis i ikke på nuværende tidspunkt ved hvad i skal, så begynd at drømme. Hvad er du god til? Hvad kan du godt lide at lave? Hvad vil du arbejde på med dig selv? Er der noget ved dig selv du gerne vil have er anderledes i fremtiden?
Jeg vil ønske for jer alle, at i får jeres drømme opfyldt. 

2 comments:

 1. Jeg aner ikke længere hvad jeg vil være.
  Jeg har aldrig ville være læge eller dyrlæge, nej, jeg drømte allerede i 4. klasse om at jeg ville være advokat.
  Men pga. en masse ting i 8. og 9. klasse, så blev den drøm knust, men så tænkte jeg "Jeg vil arbejde i butik", men efter at have gennemført HG2, så droppede jeg det lidt, selvom det kunne være meget spændende.

  Nå, men jeg fandt så ud af, at jeg godt kan lide at arbejde med grafisk arbejde i form af plakater, visitkort ect. Så søgte ind på SDE som mediegrafiker, jeg kom på optagelsescamp, hvor der var 50% for at jeg kom ind på mediegrafikeruddannelsen. Jeg kom ikke ind som mediegrafiker, så valgte at søge ind som webintegrator og det jeg læser til nu, men overvejer dog at søge ind som multimediedesigner på et tidspunkt.

  Det er utroligt svært at komme ind på mediegrafiker-uddannelsen, hvis du ikke har en lære/praktik/elevplads på hånden i forvejen.
  Dengang jeg søgte ind, der fik jeg at vide at 80 have søgt ind, de sendte svarprøver til 76 af de 80. Ud af 76, der svarede 58 tilbage, og ud af de 58, der skulle de bruge 28 til optagelsescamp. Ud af de 28 som kom på optagelsescamp, der skulle de bruge 14 elever.
  Så det er svært. Jeg røg væk bl.a på baggrund af, at vi SKAL klippe og klistre, hvilket jeg hader :c

  Kent
  http://fjollethepirate.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Jeg var faktisk optager på mediegrafisk uddannelse efter 10. klasse, men ville heller tage på gymnasiet og blive guide først. Jeg indså det var for tidligt for mig, at tage en seriøs uddannelse som den, så jeg sprang fra. Det jeg rimlig glad for nu.

  ReplyDelete