Tuesday 7 August 2012

Michael Strunge - DER ER ET YNDIGT LAND

Hejsa kære søgende. Jeg vil væde med du går i 9. klasse, eller måske gymnasiet?
Du er her for at finde noget info om Michael Strunges digt DER ER ET YNDIGT LAND og det kan jeg selvfølgelig give dig.
Du får ikke meget ud af den nedenstående tekst på bloggen, da det kun er kort information for min egen fornøjelse, men jeg har oprettet et link til min FULDE ANALYSE AF DIGTET, som jeg lavede til min eksamen tilbage i 9. klasse i 2009. (Jeg fik kun 10, men jeg har forbedret min analyse lidt)
https://docs.google.com/document/d/1UybUyQ3fETXxDG7vzlJl7xZh9h1_X8iKSCxQmNoxeDQ/edit?usp=sharing
Dette blogindlæg er et af mine mest besøgte og jeg håber du/i finder det brugbart, nu hvor jeg har givet jer lidt hjælp. Men gør det ikke til en vane at søge på nettet efter analyser af digte, for lærende er ikke lige så dumme som du/i tror!Jeg har lige lyst til at dele mit ynglings digt med jer :3
Digteren var Michael Strunge som døde i 80erne. Han hoppede ud af vinduet i troen, at han kunne flyve.
Han blev kaldt punkdigter, fordi han var anarkist. Jeg vil ikke selv mene jeg er anarkist.. måske endda langt fra, men jeg elsker stadig hans digte og jeg syntes hans er ekstrem inspirerende og ikke bare skolemateriale.
Digtet er fra digtsamlingen SKRIGERNE og er skrevet med stort hele vejen igennem for at pointere at det råbes ud og er vredt, således også resten af digtene i digtsamlingen.
Digtet har ingen struktur og ingen rim, men lyder stadig fantastisk, når man udtaler det.
Det handler om hans syn på samfundet i 80erne hvor punkkulturen var på sit højeste. Hans synspunkter blev delt af mange og i de finere digters kredse var han ikke velset, men er alligevel i dag en del af de vigtigste digtere i den danske historie.

DER ER ET YNDIGT LAND
DET STÅR (OG FALDER) MED EF
NÆR >AFGRUNDENS RAND<

DET BUGTER SIG MED VALUTASLANGEN
DET HEDDER GAMLE DK.

DER ER ET YNDIGT LAND
DET VED AT BLIVE HÆSLIGT
DET VED NATO SIG HYGGER
DET VED INGENTING.

150.000 ARBEJDSLØSE
DET HVAD DET HAR
75.000 KVINDER HJEM I KUVØSEN
DET HVAD DET HAR BRUG FOR
1 STÆRK MAND
DET HVAD DET HAR DRØMME OM
ET KUP ER NOK.

DER ER ET YNDIGT LAND
DET HELE ER PENGE
OG >VOR< REGERING
HAR IKKE NOGET AT SKU HA SAGT

NÅR DET INGENTING VED
HVORDAN KAN DET SÅ REGERES?
VI ER STEMMESEDLERNE PÅ LOSSEPLADSEN
VI ER STANKEN FRA SLOTTETS VOLDGRAV
VI ER VIDEN, JERES VIDEN

DER ER ET YNDIGT LAND
VI MENER DET, MAAAND!
VI ÆLSKER DET
DET KU BLI ØNDIGT.

No comments:

Post a Comment