Saturday 17 December 2011

chokoladefondant om nom nom

hæhæ... så har vi bage for første gang i december!
Det blev til 6 gode chokoladefondant som dog ikke blev så flydende indeni som vi havde forventet.
Opskriften kommer fra kogebogen der hedder "Chokolade" af Wendy Veale og opskriften indeholder 200g chokolade og kun 25g mel xD

Kakao til drys
200g chokolade (50% kakao eller over) vi brugt 70%=meget mørk kage
150g smør, hakket, plus ekstra til smøring
100g sukker
3 æg + 3 æggeblommer
1 spsk mørk rom (FRIVILLIGT) det brugte vi ikke
25g mel
EVT tilbehør: flødeskum, vanilje is eller appelsin

1. Smør 6 små runde metalforme (1½dl) grundigt. Dæk formene med et jævnt lag sigtet kakao. Bank evt overskud af. Stil formene på bageplade.

2. Opvarm forsigtet chokolade, smør og sukker i en varmefast skål, der står over en gryde med simrende vand, men uden at røre vandet (for det ikke skal gå for hurtigt, man behøves ikke). Tag gryden fra varmen, når alt er smeltet og sukkeret ikke længere knaser. Rør det jævnt sammen.

3. Rør æg og æggeblommer i et ad gangen, og fortsæt, indtil blandingen er jævn og blank. tilsæt evt rom. sigt melet i, og vend det forsigtigt i blandingen.

4. Fordel dejen ligeligt mellem formene, og stil dem i køleskabet i mindst en time, så de kan stivne. Forvarm ovnen imens til 200 grader.

5. Bag kagen i 14 min, indtil de er hævede (kan være svært at se) og lige netop stivenede op overfladen. lad dem stå 2 min, og vend dem forsigtigt ud på tallerkener. server straks.


No comments:

Post a Comment